Faceți căutări pe acest blog

29 aprilie 2011

Salata "Floarea Soarelui"


Ingrediente
Piept de pui 300 g
Porumb conservat 400 g
Oua 3 buc
Ciuperci conservate 200 g (trebuie sa fie din cele marinate, acrisoare)
Morcovi 3 buc
Ceapa alba 1 buc
Chips-uri la cutie(gen Pringles) 1 buc (neaparat la cutie, sunt toate de aceeasi dimensiune si intregi)
Ulei de floarea soarelui 50 ml

Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulete, se caleste in putin ulei pana se rumeneste usor, aproximativ 15 min.
In acelasi timp se pun la fiert morcovii si ouale.
Ceapa se taie marunt si se opareste cu apa fiarta 10 min.
Ciupercile se taie marunt. Daca sunt marinate, din conserva, se folosesc asa cum sunt. Daca nu, se calesc putin in ulei incins.
Montare salatei
- primul strat se pune carnea si se unge cu maioneza.
- morcovul se rade prin razatoarea marunta, se distribuie uniform pe toata suprafata si se unge cu maioneza.
- urmeaza ciupercile si ceapa scursa bine de apa. Se unge iar cu maioneza.
- apoi se pun ouale date prin razatoare marunta, distribuite uniform, dupa care iar unse bine cu -maioneza.
- porumbul se scurge bine si se distribuie uniform peste salata.

Eu am uitat sa cumpar piept de pui, asa ca am facut-o cu carne de porc. A fost foarte buna si asa. Smile
Si nici chipsuri Pringles n-am avut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu